top of page

Over Ons

Wij zijn Natalie en Yuri. Beiden ruim 20 jaar ervaring in jeugdzorg, onderwijs, (spel)therapie, counseling & coaching. Sinds 10 februari 2019 samen eigenaar van Praktijk Helmerdam. Met een hart voor het welzijn van anderen is het onze missie om mensen het beste uit zichzelf te laten halen.  

Iedereen is uniek en bewandeld zijn/ haar eigen levenspad met alle pieken en dalen die daarbij horen. Daarbij gaan wij uit van kansen en mogelijkheden en staat samenwerken centraal in alles wat we doen. Vanuit deze basis bieden wij trajecten op maat. De manier waarop we therapie en begeleiding geven & trainingen en workshops verzorgen, zijn gebaseerd op onze no-nonsens mentaliteit, waarbij we vooral willen verbinden, motiveren en inspireren. 

NATALIE (1977)

Geboren en getogen in Helmond. Ik ben speltherapeut & kinder-, jongeren en gezinscounselor. Ik heb een liefde voor het werken met kinderen en jongeren die vastgelopen zijn, of dreigen vast te lopen en hierdoor extra ondersteuning kunnen gebruiken. Hierbij denk ik altijd vanuit kansen en mogelijkheden, ik ga samen met kinderen en jongeren op zoek naar hun talenten. Ik ben ervan overtuigd dat je talenten de sleutel zijn naar een sterke basis voor de toekomst, zodat je je dromen kan waarmaken.

Spel is hierbij voor kinderen een geweldig middel, omdat dit voor hen dé manier is om uiting te geven aan hun gedachten, gevoelens, wensen en behoeften. Jongeren gaan vaak liever in gesprek, of geven er de voorkeur aan om op een creatieve manier invulling te geven aan hun persoonlijke ontdekkingsreis richting volwassenheid.

Ik ben al jarenlang werkzaam binnen de jeugdhulpverlening vanuit verschillende functies. Ben gespecialiseerd in het gedrag van kinderen en jongeren. Heb veel ervaring in het ondersteunen van gezinnen waar complexe problematiek speelt. Hechting, trauma, angst, rouw & verlies, zijn enkele thema’s waarin ik een brede ervaring heb.

Therapie is hard werken, dus het is heel belangrijk dat je het ook leuk hebt met elkaar!

Ik zet humor, creativiteit, verbeelding, oprechtheid en openheid centraal in mijn manier van werken.

AGB code: 90115097 -- NVVS lidmaatschap: 112162 -- NFG registratienummer: 9662 -- RBCZ registratie: 230054R -- SKJ registratie: 110000466

YURI (1976) 

Geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 2000 ben ik als docent Biologie werkzaam in het onderwijs. De verbinding aangaan met je leerlingen en zorgen dat ze met plezier naar je les komen, daar draait het voor mij in de kern om. Hierbij heb ik altijd extra aandacht voor leerlingen, die het volgen van onderwijs en je richten op de toekomst niet altijd als vanzelfsprekend mogen ervaren. Het persoonlijk mentoraat, coaching en leerlingbegeleiding vervul ik al vele jaren met plezier. Ik heb ruime ervaring met de doelgroep en ben uitstekend in staat om op de juiste wijze jongeren te inspireren. Ruimte geven en begrenzen waar het moet past binnen mijn manier van werken, ik geef je het vertrouwen om zelf op ontdekkingsreis te gaan, maar dat is niet vrijblijvend als ik zie dat je meer kaders nodig hebt.

​In het onderwijs en daarbuiten, zie ik al langere tijd dat steeds meer mensen vastlopen. Omdat ze moeite hebben met de dynamiek van de maatschappij. Overprikkeld zijn, altijd maar willen of moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen. Weerstand en afstand tot jezelf of je omgeving zijn signalen die ik steeds vaker waarneem. Weer echt in contact komen met jezelf, (opnieuw) ontdekken waar je voor staat, en gaan staan voor wat je echt belangrijk vindt in het leven. Vragen en thema’s, waar ik graag met mensen mee aan de slag ga in de vorm van coaching en mindfulness. 

Ik krijg veel energie van het begeleiden van mensen. Bijvoorbeeld als ik hen de training mindfulness mag geven, of als ze mij vragen of ik met hen mee wil denken en met hen op zoek wil gaan naar oplossingen voor iets wat zij als een probleem ervaren. Het feit dat ze me dit vertrouwen geven maakt me trots. Ik heb zelf ook al vele malen aan den lijve moge ondervinden dat buiten je comfort zone stappen de sleutel is naar verandering. Coaching ACT & NLP en de opleiding tot trainer Mindfulness zijn hier de meest recente voorbeelden van. De komende periode ga ik mijn therapeutische vaardigheden nog verder ontwikkelen en uitbreiden. 

HELMERDAM (2019) & het nieuwe LOGO (2023)

Onze bedrijfsnaam is een samenvoeging van de twee steden, Helmond en Rotterdam. Onze geboortegrond. De plek waar onze groei begonnen is, waar we vanuit onze jeugd zijn geworden wie we nu zijn. Waar we onze kwaliteiten en krachten hebben ontdekt.

Twee mensen die in hun werk de ontwikkeling en het welzijn van de mensen waarmee we werken, al meer dan twintig jaar op nummer 1 hebben staan. Bovenal zijn we levenspartners, soulmates en trotse eigenaren van Praktijk Helmerdam.

Het logo, de groenblauw kleurende luchtbellen, heeft meerdere verwijzingen en betekenissen. De speelsheid waarmee een kind bellen blaast staat natuurlijk voor de speltherapie, maar wellicht nog wel meer voor ons eigen kind-zijn; onbevangenheid die nooit los willen laten. Speelsheid, verwonderd kunnen zijn over de kleinste dingen: het houdt ons jong van geest.

Het opstijgen en meegevoerd worden door de wind van de luchtbellen staat voor het accepteren van dat wat er nu is, loslaten en ervaren, een metafoor voor de mindfulness.

Als laatst staan ze voor het laten opborrelen van nieuwe ideeën, kansen en mogelijkheden. Het ontdekken van je eigen talenten en kwaliteiten, uiteraard een verwijzing naar de counseling en coaching. 

De 2 gekozen kleuren staan al sinds de oprichting van ons bedrijf voor de verschillen tussen onze karakters en daarmee ook voor het aanvullen van elkaar. De kleuren stralen daarnaast rust uit. Ondanks dat het leven allerlei verrassingen met zich meebrengt, hebben we de ruimte gevonden om onszelf te blijven en de dingen te nemen zoals ze komen.

bottom of page