top of page

Coaching

Wat is coaching?

Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Een coach helpt je je doelen te verhelderen en leert je tot oplossingen te komen en hoe je je nieuwe doel blijvend kunt bereiken. Coaching is een vorm van professionele begeleiding op werk of persoonlijk vlak, in een gelijkwaardige één-op-één relatie tussen jou en de coach.


Je kunt met allerlei soorten hulpvragen bij onze coaching terecht. Vaak zijn coachvragen werk of studie gerelateerd en kunnen te maken hebben met stressregulering, een dreigende burn-out of het komen tot keuzes. Coachvragen kunnen echter ook gaan over gedragsverandering: hoe kan ik assertiever worden, hoe word ik minder perfectionistisch of hoe leer ik mijn uitstelgedrag af?


Heb jij bijvoorbeeld weleens:

 

  • het gevoel dat je niet op je plek zit op school of werk?

  • de wens om te gaan leren of werkervaring op te doen, maar weet je niet goed hoe dat aan te pakken?

  • het gevoel dat je niet verder komt?

  • het idee dat je omgeving te weinig naar jouw wensen en ideeën luistert?

  • het gevoel dat je je vrije tijd leuker kunt besteden?


Dan kan onze coaching helpend zijn! Soms ken je je eigen doelen nog niet goed genoeg en is dat juist de hulpvraag. Of je kent je doelen wel, maar weet niet hoe je de eerste stappen moet zetten. Op zo'n moment kan het heel verfrissend werken om met een coach in gesprek te gaan. Samen kun je dan je hulpvraag grondig onderzoeken en komen tot mogelijkheden en keuzes die je eerder nog niet kende.

Werkwijze

Het eerste gesprek bij Helmerdam staat in het teken van een uitgebreide kennismaking. Samen brengen we jouw persoonlijke situatie in kaart. Vragen zoals: wat zou je willen ontwikkelen of waar ben je tegenaan gelopen zijn vragen die dan ook zeker aan bod komen. Verder leggen we uit wat we je te bieden hebben en we bespreken je verwachtingen ten aanzien van jouw traject. In een traject maken we vooral gebruik van oefeningen en technieken afkomstig uit de Acceptatie en Commitment Therapie, het Neuro Linguïstisch Programmeren, CoMeT-training en de Cognitieve Gedragstherapie.


Tijdens de coaching sessies werken we vervolgens actief aan je doelen. Om het optimale uit je coachingstraject te halen, is het belangrijk om tussen de sessies door, actief aan de slag te gaan met praktijk- of schriftelijke oefeningen. Verandering komt nu eenmaal niet vanzelf.


Past het niet bij je om alleen te praten? Dan is er ook de optie van Wandel/ Natuurcoaching:


Met een wandel/ natuurcoach maak je samen een wandeling door de natuur. Tijdens een wandeling hoef je de coach niet aan te kijken en kun je je gedachten de vrije loop laten. Een voordeel van wandelen is dat het ontspant. Wanneer je buiten loopt komen er stofjes vrij zoals cortisol, serotonine en endorfine. Die verlagen stress en zorgen voor ontspanning in je brein. Niet alleen je lichaam komt in beweging, ook je gedachten en gevoelens.
 

Interesse?

 

Kijk hieronder voor het aanbod en klik op je keuze. Je wordt dan doorgelinkt naar het juiste mailadres, zodat je informatie kunt opvragen of een afspraak kunt maken. Dat kun je ook doen via de Whatsapp knop onderaan deze pagina.

Groei.jpeg
bottom of page